Skip to content

Wielkanoc
w Kucharowie

Piękny, ciepły dzień

Owcze dzieciaki wylegują się w słońcu lub wesoło ganiają,
bociany już zrobiły wiosenne porządki i rozpoczęły pracę nad przedłużaniem gatunku 😉🪹🪺
 
Nastawiłam ocet z forsycji i jasnoty purpurowej,
a wieczorem raczyliśmy się świąteczną pieczenią 😋
oczywiście mięso marynowało się wcześniej przez dwa dni
w jednej z marynat z moim octem,
nawet schab wychodzi delikatny i soczysty 🤤
mój był faszerowany czosnkiem, wędzonym boczkiem i cebulą,
a piekł się z marchewką, pietruszką i pieczarami 💪
teraz jeszcze pyrka wywar z wrośniaka, do połączenia z nalewką.
 
To są dobre Święta 🌾🐑
niech i Wam się święci 💚
 
 

Świąteczna
pieczeń